Enter your search terms:
Top
 

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media

Facebookista on tullut uusi Google eli kuluttajien ensisijainen tiedonlähde

Sosiaalisen median luonne nopeana, avoimen kommunikaation kanavana ovat pudottaneet kuluttajien kynnystä ottaa yhteyttä yritykseen.

Kuluttajat muodostavat mielipiteensä ja saavat uusia ideoita yhä useammin sosiaalisesta mediasta. Tärkeitä tiedonhaun käynnistäviä impulsseja ovat ystävien tykkäämiset, jaot ja suositukset, yritysten sponsoroimat kiinnostavat sisällöt ja maksulliset mainokset. Lisätietoa yrityksestä, tuotteesta tai esimerkiksi aukioloajoista etsitään Googlen sijaan suoraan Facebook-haulla.

Kuluttajat ovat myös siirtyneet kontaktoimaan yrityksiä puhelimen tai nettisivujen asiakaspalvelu-osioiden sijasta suoraan Facebook-sivujen kautta. Tiedontarve liittyy yleensä tuotteeseen liittyviin kysymyksiin, saatavuuteen ja ongelmatilanteiden ratkaisuun. Kuluttajat ovat nykyisin aktiivisia sekä ennen ostopäätöksen tekemistä että tuotteen käyttöön liittyvissä kysymyksissä kun hankinta on tehty.

Muutoksen tärkein ajuri on ollut mobiili-internetin ja -puhelinten käytön kasvu

”Sosiaalisen median luonne nopeana, avoimen kommunikaation kanavana ovat pudottaneet kuluttajien kynnystä ottaa yhteyttä yritykseen.”

Tehokkaan mobiili-internetin yleistyminen ja matkapuhelimien näyttökoon kasvu ovat tukeneet sosiaalisen median käytön kasvua. Digitaalisissa markkinointikampanjoissa jopa 60-70 % kuluttajista käyttää tabletia tai matkapuhelinta: pöytäkoneen käyttö vähenee koko ajan. Matkapuhelimessa aktiivisesti käytettävät ja hyvin toimivat sosiaalisen median applikaatiot ovat tehokas kanava etsiä tietoa ja nähdä mitä muut ajattelevat tuotteesta/palvelusta.

Sosiaalisen median luonne nopeana, avoimen kommunikaation kanavana ovat pudottaneet kuluttajien kynnystä ottaa yhteyttä yritykseen esimerkiksi Facebookissa. Aina mukana olevat matkapuhelimet mahdollistavat välittömän kontaktoinnin esimerkiksi myymälästä tai mistä tahansa, jossa impulssi yhteydenottoon tai lisätiedon hankkimiseen syntyy.

Miten yrityksen tulee olla läsnä sosiaalisessa mediassa?

Jos tarvitset apua sosiaalisen median haltuunotossa, ota meihin reippaasti yhteyttä. Alkuun pääset pääset lataamalla ”Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa” –oppaamme.

 

Lataa Some-opas >>