Enter your search terms:
Top
 

Verkkokaupat

Verkkokaupat

Verkkokauppa vs. internet-varaamo: Tiedätkö niiden välisen eron?

”Verkkokaupan suunnittelun pahin virhe on valita palvelun alustaksi ratkaisu, joka ei tue tuotteen myyntiprosessia.”

Verkkokaupalla tarkoitetaan usein virheellisesti kaikkia internet-myyntiin suunniteltuja verkkosivustoja ja –järjestelmiä. Käyttäjälähtöisen suunnittelun näkökulmasta verkkokauppa rajautuu kuitenkin hyvin suppeasti määriteltävään käyttötarkoitukseen. Verkkokaupalla tarkoitetaan internet-sovellusta, josta käyttäjä voi selata ja ostaa useimmiten alhaisen keskioston vakioituja ja lähes rajattomasti monistettavia tuotteita. Tuotetta ei voi räätälöidä eikä ostopäätökseen vaikuta aikaan liittyvät rajoitukset tai muiden ihmisen intressit. Tuotteita voidaan klikkailla ostoskoriin odottamaan, eikä niitä aina lopulta edes makseta. Tyypillisiä verkkokaupan tuotteita ovat kaikki kulutushyödykkeet, kuten vaatteet, elektroniikka ja liput.

Internet-varaamoilla tarkoitetaan sovelluksia, joiden kautta käyttäjä voi räätälöidä yleensä rajattuna ajankohtana ja rajoitetun määrän tarjolla olevia korkean keskioston tuotteita. Ostopäätökseen vaikuttaa yleensä myös muiden ihmisten tai yhteisöjen intressit. Lopullista tuotteen hankintaa edeltää yleensä pitkä hinta- ja tuotevertailujakso, minkä jälkeen verkko-osto viedään aina loppuun asti. Tyypillisiä internet-varaamon tuotteita ovat kaikki majoitus- ja matkailualan tuotteet sekä aikasidonnaiset palvelutuotteet, kuten lääkäri- ja kampaamopalvelut.

Verkkokaupan suunnittelun pahin virhe on valita palvelun alustaksi ratkaisu, joka ei tue tuotteen myyntiprosessia. Monet matkailuyritykset ovat valinneet internet-myynnin ratkaisuksi valmiin verkkokauppa-alustan, josta on lähes mahdotonta etsiä, verrata ja valita tuotteita ja hintoja eri ajankohtina. Toisaalta monista kulutustavaroita myyvistä verkkokaupoista on hankala löytää haluttuja tuotevariaatioita tai saatavuustietoja.

Verkkokauppaprojekteissa suoritamme aina ensin käyttäjäryhmämäärittelyn lisäksi myös myyntiprosessin mallinnuksen. Vasta alkuanalyysin jälkeen voidaan päättää mikä teknologia, verkkoalusta tai ohjelmistosovellus vastaa parhaiten yrityksen tarpeita.

Kaikki internet-myynnin ratkaisut yhdestä paikasta

Tarjoamme asiakkaille sekä valmiiden verkkokauppa-alustojen päälle rakennettavat verkkokaupat että räätälöidyt internet-varaamot. Suunnittelemme myös B2B-liiketoimintojen myyntiprosesseja tukevia internet-sovelluksia. Kaikki ratkaisut voidaan integroida yrityksen tietojärjestelmiin saatavuustietojen, taloushallinnan. logistiikan ja maksuliikenteen osalta. Pystymme myös muokkaamaan, modernisoimaan jatkokehittämään yrityksen jo käytössä olevia verkkokaupparatkaisuja.

Jos olet kiinnostunut verkkokauppasi kehittämisestä, annamme mielellämme sitoumuksettoman asiantuntija-arvion yrityksesi tilanteesta.